zarjavitas

Zárszerelés házilag, és amikor szakember kell

A zárszerelésre, zárnyitásra sokan gondolnak úgy, mint egyegyszerű háztartási rutinfeladatra.

Ennek azonban sokszor az az eredménye, hogyaz eredeti problémánál sokkal nagyobb bajt okoznak.

A zárszerelő szakemberkihívását tehát nem tudják elkerülni, viszont a munka-, illetveaz anyagköltség sokkal magasabb lehet. Amennyiben Veszprémben, Dunaújvárosban vagy Győrben történt a baj, hívja időben zárszervizünket!

Természetesen vannak olyan, minimális beavatkozást igénylőjavítások, amikhez neki lehet fogni házilag. A nagyon apró, aktuális zárnyitási problémákat sürgős esetben lehetséges lehet házilag is orvosolni. Azonban, habármilyen gond is felmerült a zárnyitással vagy zárszereléssel kapcsolatban,hosszabb távon érdemes lehet megmutatni a zárat egy szakembernek.

Ha éppensikerült kinyitni az ajtót az akadozó zár ellenére is, később ez a probléma ugyanúgy felmerülhet, sőt, azt kell mondanunk, hogy fel is fog merülni.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy a legközelebbi szabad délutánját egy szakember által végzett zárjavítással vagy zárcserével kellene eltölteni. Ideális esetben egy zárszervizzel, zárjavítással áthidalható a probléma,és nem is kell azonnal zárat cserélni, ezzel pedig sokat tud spórolni.

Amennyiben akadozik a zárnyitás, azaz nehezen nyílik az ajtó, fontos egyeztetniegy mindenkinek megfelelő időpontot a zárszerelő szakemberrel, a további,nagyobb problémák elkerülése érdekében.

Egy egyszerű zárbetét csere egy egyébként teljesen hibátlan, nem elöregedett, magyar szabványú ajtón megoldható házilag, amennyiben valaki a családban McGyver-nek érzi magát. Ha azonban a zárszerkezet egy kicsit is bonyolultabb a hagyományosnál, azaz például több ponton vagy kilincsemeléssel záródó, esetleg biztonsági zár, akkor semmiképpensem szabad a véletlenre hagyatkoznia:

akár Győrben, akár Dunaújvárosban, akárVeszprémben történt a probléma,a zárszervizt érdemes azonnal feltárcsáznia!

Az egyszerű, hagyományosnak mondható ajtókon történő zárbetét cserével való házilagos próbálkozás előtt továbbá arról is fontos lenne meggyőződnie, hogy az ajtó magyar és nem esetleg kínai szabvány szerint készült-e. Egyre több háztartásban kerülnek ugyanis kínai ajtók beszerelésre.

Ezekkel önmagukban semmi probléma nincs, csak tudni kell,hogy a magyar boltokban megvásárolható, magyar szabvány szerint legyártott zárbetét nem fog illeszkedni az ajtóba.

Ajtóbehúzó, illetve ajtófék is igen gyakran mehet tönkre egyháztartásban. Ezeket a hiányosságokat legkönnyebben arról lehet észrevenni,hogy nem sikerül tökéletesen bezárni az ajtót: vagy csak egy hézagot hagyvazáródik be, vagy túl könnyen záródik, csapódik.

Ezek is olyan alkatrészektöbbek között, melyeknek cseréjéhez vagy javításához zárszervizt hívunk, nemcsak Veszprémben, Dunaújvárosban vagy Győrben, hanem bárhol máshol is.

Ha tehát ön bármilyen okból félti a drága ajtóját, ami a házátvagy lakását, és benne a családja értékeit őrzi, a zárszervizre számíthat!

Kollégáink nagy tapasztalattal és szakértelemmel, gyors és gördülékenyügyintézéssel segítenek abban, hogy biztonságban tudhassa az értékeit, és nekelljen egész nap azon aggódnia, hogy vajon sikerült-e rendesen bezárnia azajtót!

Posted in Egyéb kategória.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük